Supruga Milana Jovanovića: Nudili su nam novac da paljenje kuće gurnemo pod tepih

Dolazio čovek koji im je nudio novac

03. Jun 2020

Reading Time: < 1 minute

Jela Deljanin, supruga novinara Milana Jovanovića, izjavila je da je, nakon što su se vratili u renoviranu kuću u Vrčinu, dolazio čovek koji im je nudio novac da se dogovore i da slučaj paljenja njihove kuće „gurnu pod tepih“, prenosi TV N1.

Tokom suđenja optuženima za paljenje kuće novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića, koje je nastavljeno u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, Deljanin je rekla da je sve u kući izgorelo, da još oseća traumu i psihičke tegobe.

Nakon toga su advokati optuženih insistirali na pitanjima koja su u vezi sa spiskom uništenih stvari i novca, koji je izdvojen za renoviranje kuće.

Suđenje je posle tromesečne pauze nastavljeno ispitivanjem Deljanin, a branioci optuženih su prvo tražili da se ponovo vrati u noć, 12. decembra 2018. i ispriča šta se tačno desilo.

Jovanoviću je u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine oko 3.30 časova zapaljena kuća u kojoj su bili njegova supruga i on, a spasli su se bekstvom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nedavno, nakon što je Srbija u poslednjem izveštaju Reportera bez granica pala na 93. mesto, da je do pada došlo upravo zbog slučaja paljenja Jovanovićeve kuće, te da očekuje da će presuda biti brzo doneta.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email