Devet tekstova u užem izboru za nagradu za istraživačko novinarstvo „Dejan Anastasijević“

U uži izbor za nagradu za istraživačko novinarstvo „Dejan Anastasijević“ ušlo je devet istraživačkih radova, a ime dobitnika biće saopšteno na konferenciji za medije 11. juna, u 12 sati, u Medija centru u Beogradu, saopštilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

03. Jun 2020

Reading Time: < 1 minute

U kategoriji elektronski mediji u uži izbor ušli su dokumentarac Dragana Gmizića „Grabljivci“, prilog Mine Milanović i Insajder produkcije „Firme navijača – podizvođači u poslovima za državu“ i dokumentarac Adama Santovca u produkciji televizije N1 „Mega diplomac“.

U kategoriji onlajn mediji u uži izbor ušli su istraživanje Ane Ćurić, Aleksandra Đorđević i Blanke Zoldi „Javna rasveta: Orban i SNS“, serijal tekstova Aleksandra Đorđevića i Jelene Veljković redakcije BIRN Srbija „Otac ministar policije – povlašćeni trgovac oružjem“ i tekst novinara Južnih vesti Milana Zirojevića i Stefana Markovića „Izgradnja KC Niš – ministar govorio da neće, ali sve dodatne radove plaćala država“.

U uži izbor u kategoriji štampani mediji ušli su serijal tekstova Vuka Cvijića „Afera Krušik“, tekst slobodnih novinara Nemanje Rujević, Sanje Kljajić i Anđin Kamber „Industrija odlaska“ i tekst Lazara Čovsa „Misterija tela pored klupe“.

Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100.000 dinara.

(Danas)

Print Friendly, PDF & Email