Nova onlajn emisija “Radnici u Srbiji – ućutkana klasa” u četvrtak 28. maja

Tema emisije biće položaj radnika u Srbiji u vreme pandemije, uticaj ekonomske krize na tržište rada i funkcionisanje zaštite radnih prava

26. May 2020

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo Novinara Vojvodine poziva vas da svakog četvrtka, tačno u podne, pratite naše onlajn emisije u kojima ćemo debatovati o problemima sa kojima se suočavaju građani u vanrednim okolnostima u kojima živimo.

Tema emisije “Radnici u Srbiji – ućutkana klasa“ u četvrtak, 28. maja, u 12.00 časova, biće položaj radnika u Srbiji u vreme pandemije, uticaj ekonomske krize na tržište rada i funkcionisanje zaštite radnih prava.

Učestvuju:

  • Dragan Milanović Pilac, predsednik Sindikata KUM UGS
  • Miloš Vučković, glavni urednik portala Radnik
  • Irena Pejić, novinarka portala Mašina

Voditelj: Darko Šper, novinar

Partijsko zapošljavanje, prekarni položaj, jeftina radna snaga – određuju tržiše rada u Srbiji koje se godinama suočava sa sužavanjem prava radnika, ali i masovnim odlivom, ne samo stručnjaka nego i svih kvalifikovanih radnika iz zemlje. Da li će aktuelna pandemija uticati na promene u odnosima države i radničke klase u Srbiji? Da li je partija postala jedini poslodavac? Kako sprečiti partijsko zapošljavanje i manipulacije radnim mestima? Zašto na političkoj sceni ne postoje akteri koji bi štitili inetrese sveta rada, i da li su radnicima prijemčiviji nacionalnistički i mitološki programi nego oni koji bi se bazirali na zaštiti njihovih interesa?

Emisije će se emitovati na Fejsbuk stranici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, a projekat je podržala Trag fondacija u okviru programa “Aktivne zajednice”.

NDNV je serijal emisija “NDNV Media Hub” započeo početkom aprila povodom privođenja naše koleginice Ane Lalić.

Mi smo Poslednja linija odbrane!

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email