Nova Fejsbuk emisija “Migranti u obruču” sutra u podne

Razgovaraćemo o aktuelnim tenzijama u migrantskoj krizi i kontroverznoj odluci o upotrebi Vojske Srbije u obezbeđenju centara za azil

20. May 2020

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo Novinara Vojvodine poziva vas da svakog četvrtka, tačno u podne, pratite naše onlajn emisije u kojima debatujemo o problemima sa kojima se suočavaju građani u vanrednim okolnostima u kojima živimo.

U emisiji “Migranti u obruču“ u četvrtak, 21. maja, u 12.00 časova, razgovaraćemo o aktuelnim tenzijama u migrantskoj krizi i kontroverznoj odluci o upotrebi Vojske Srbije na teritoriji Opštine Šid u obezbeđenju centara za azil i prihvatnih centara.

Učesnici:

  • Svetlana Palić, PR Komesarijata za izbeglice i migracije
  • Gordan Paunović, aktivista Info parka
  • Natalija Jakovljević, novinarka

Voditeljka: Sanja Kosović

 

Da li je postojala objektivna potreba za angažovanje vojske u obezbeđivanju migrantskih centara u Šidu ili je reč o populizmu? Da li je bezbednost stanovnika tog područja zaista bila ugrožena, ili je reč o potezu u službi izborne kampanje? Koji su uzroci kreiranja antimigrantske atmosfere u društvu, a koje su moguće posledice?

Kako je moguće da se u Srbiji na antimigrantskoj politici formiraju paralelne “bezbednosne” strukture koje uzimaju zakon u svoje ruke a da država na to ne reaguje? Preuzima li vlast narativ od antimigrantskih grupa, u svrhu prikupljanja dodatnih desničarskih glasova?

Emisija će se realizovati na Fejsbuk stranici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, a projekat je podržala Trag fondacija u okviru programa “Aktivne zajednice”.

Mi smo Poslednja linija odbrane!

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email