Emisija “Antifašizam na respiratoru” sutra na Fejsbuk stranici NDNV-a

Sa nama u novoj emisiji razgovaraju istoričar i publicista Dragan Markovina, dramaturškinja Minja Bogavac i reditelj i scenarista Želimir Žilnik.

13. May 2020

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo Novinara Vojvodine poziva vas da svakog četvrtka, tačno u podne, pratite naše onlajn emisije u kojima ćemo debatovati o problemima sa kojima se suočavaju građani u vanrednim okolnostima u kojima živimo.

Tema naredne emisije – “Antifašizam na respiratoru“ u četvrtak, 14. maja, u 12.00 časova, biće Dan pobede i Dan Evrope – u atmosferi poništavanja antifašističkih vrednosti, istorijskog revizionizma, veličanja ratnih zločinaca i bujanja neofašističkih ideologija u Srbiji (regionu), ali i jačanja desničarskih i suverenističkih snaga u Evropskoj uniji.

Učesnici:

  • Dragan Markovina, istoričar i publicista
  • Minja Bogavac, dramaturškinja
  • Želimir Žilnik, reditelj i scenarista

Voditelj: Dragan Gmizić, novinar

Zašto je antifašizam u Srbiji danas na marginama, zašto se ne podrazumeva ako smo 1945. bili na pobedničkoj strani? Kakav je odnos prema antifašističkoj tradiciji u postjugoslovenskim zemljama? U Srbiji uprkos zvaničnoj proevropskoj politici, političke elite, a posebno aktuelna vlast, demonstriraju zapravo antievopske vrednosti, istorijski revizionizam, političku netrpeljivost… Javni dijalog ne postoji, svi koji drugačije misle su neprijatelji, kritičari vlasti otvoreno se javno etiketiraju kao izdajnici, u režimskim medijima promoviše se jezik mržnje, gradi se kult vođe… Da li su to odlike fašizma?

Emisija će se emitovati na Fejsbuk stranici Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

NDNV je serijal emisija “NDNV Media Hub” započeo početkom aprila povodom privođenja naše koleginice Ane Lalić.

Mi smo Poslednja linija odbrane!

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email