Onlajn emisija “Svetska kriza i naše ekonomske bajke” u četvrtak, 23. aprila

Emisija će se emitovati na Fejsbuk stranici NDNV-a u četvrtak u 12h

21. Apr 2020

Reading Time: 2 minutes

Nezavisno društvo Novinara Vojvodine poziva vas da svakog četvrtka, tačno u podne, pratite naše onlajn emisije u kojima ćemo debatovati o problemima sa kojima se suočavaju građani u vanrednim okolnostima u kojima živimo.

Tema naredne emisije “Svetska kriza i naše ekonomske bajke“ u četvrtak, 23. aprila, u 12.00 časova, biće ekonomske mere za podršku privredi u Srbiji, regionu i globalni trendovi krize izazvane pandemijom virusa korona.

Učesnici:

  • Vladimir Gligorov, naučni saradnik Instituta za međunarodne ekonomske studije iz Beča
  • Branislav Jorgić, ekonomista
  • Dejan Serdar, ekonomista

Voditelj: Dragan Gmizić, novinar

Emisija će se emitovati na Fejsbuk stranici Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Srbija je pripremila paket ekonomske pomoći privredi zbog pandemije korona virusa od 5,1 milijarde evra. Za koga je namenjen najveći deo ovog novca, s obzirom da su brojni privrednici, pre svega iz sektora malih preduzeća i preduzetnici iskazali nezadovoljstvo takvim merama? Koliko su realna upozorenja iz Unije poslodavaca da bi oko 900.000 ljudi koje upošljava upravo sektor malih i srednjih preduzeća moglo ostati bez posla? Da li je izvesno da će privrednici koji prežive ovu godinu, to teško uspeti naredne zbog dugova koji će ih sačekati? Kako se može objasniti mera koja podrazumeva isplatu 100 evra svakom punoletnom građaninu Srbije?

Kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ćemo i pored krize imati “najbolju ekonomiju u Evropi”, a za iduću godinu očekuje rast i do 9 odsto – da li to ima realne osnove ili su u pitanju predizborne bajke, s obzirom da nakon ukidanja vanrednog stanja sledi nastavak izborne kampanje? Kako se vlade u regionu i globalno nose sa aktuelnom krizom, postoji li recept koji bismo mogli “prepisati”?

NDNV je serijal emisija “NDNV Media Hub” započeo početkom aprila povodom privođenja naše koleginice Ane Lalić, novinarke portala Nova.rs i članice Upravnog odbora NDNV-a.

Mi smo Poslednja linija odbrane!

Nezavisno društvo novinara Vojvodine
Novi Sad, 21. aprila 2020.

Print Friendly, PDF & Email