Četvrta onlajn emisija “Informacije u karantinu” 16. aprila

Tema emisije biće ograničavanje prava na informisanje i medijskih sloboda u regionu

14. Apr 2020

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) vas poziva da svakog četvrtka, tačno u podne, nastavite da pratite naše onlajn emisije u kojima debatujemo o problemima sa kojima se suočavaju građani u vanrednim okolnostima u kojima živimo.

Tema četvrte emisije “Informacije u karantinu“ u četvrtak, 16. aprila, u 12:00, biće ograničavanje prava na informisanje i medijskih sloboda u regionu. Emisije možete, uživo ili odloženo, da pratite na Fejsbuk stranici NDNV-a.

Učesnici:

  • Dinko Gruhonjić, programski direktor NDNV-a i nastavnik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu
  • Gašper Lubej, saradnik televizija Al Jazeera Balkans i Reuters TV, te kolumnista i novinar slovenskih dnevnih novina Slovenske novice
  • Ladislav Tomičić, novinar riječkog Novog lista i urednik popularnog hrvatskog portala Lupiga

Voditelj: Denis Kolundžija, novinar

Kako funkcioniše javno informisanje u regionu u vreme vanrednih okolnosti? Imaju li građani pravovremene i tačne informacije ne samo o aktuelnoj pandemije, već i o svim odlukama koje se donose i njihovim mogućim posledicama? Poštuju li novinari standarde profesije i kako se nose sa lažnim vestima? Ko su izvori lažnih vesti i koji su im motivi? Koriste li donosioci odluka vanredne okolnosti za sužavanje medijskih sloboda?

NDNV je serijal emisija “NDNV Media Hub” pokrenuo početkom aprila povodom privođenja naše koleginice Ane Lalić.

Mi smo Poslednja linija odbrane!

Nezavisno društvo novinara Vojvodine
Novi Sad, 14. aprila 2020.

Print Friendly, PDF & Email