NDNV: Saradnici NDNV-a izloženi novom talasu pretnji, država toleriše nasilje

Nadležni organi ćutanjem na otvorene fašističke pretnje novinarima i drugim javnim ličnostima u zemlji omogućavaju eskalaciju nasilja u društvu

10. Mar 2020

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) poziva javnost da se suprotstavi novom talasu etiketiranja i crtanju mete na čelo saradnicima našeg udruženja.

Izvršni direktor NDNV-a Veljko Milić je na jednom sajtu koji je već ranije napadao naše novinare i saradnike označen kao „đavolji advokat“ koji tuži „patriote“, i koji je aktivan u NDNV-u „koji je separatistička organizacija“.

Ovakve laži i napadi samo služe kao podstrek onima koji profesionalizam vide kao problem u našem društvu i koji ovakvim korišćenjem javnog prostora podstiču mržnju i nasilje.

Osuđujemo i objave Gorana Davidovića, vođe zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj, koji na društvenim mrežama direktno targetira programskog direktora NDNV-a Dinka Gruhonjića kao neprijatelja Srbije.

NDNV neće dozvoliti dalje narušavanje ugleda naših saradnika i same organizacije i preduzeće odgovarajuće pravne korake kako bi svi oni koji rade sa našim udruženjem bili zaštićeni od ovakvih napada.

Upozoravmno još jednom nadležne organe u Srbiji da ćutanjem na otvorene fašističke pretnje novinarima i drugim javnim ličnostima u zemlji zapravo omogućavaju eskalaciju nasilja u društvu čije razmere mogu da budu nesagledive.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine
Novi Sad, 10.03.2020.

Print Friendly, PDF & Email