Komitet za zaštitu novinara pozvao vlast da novinarima N1 omoguće da rade slobodno

"Vlasti u Srbiji treba da osiguraju bezbednost novinara tako što će istražiti akte zastrašivanja i maltretiranja zaposlenih u televiziji N1 i odgovorne privesti pravdi"

19. Nov 2019

Reading Time: < 1 minute

Komitet za zaštitu novinara zabrinut je zbog nedavnih događaja u vezi sa televizijom N1 i poziva vlast da novinarima te televizije omoguće da rade slobodno i u bezbednom okruženju, rečeno je za Glas Amerike u toj organizaciji.

Glas Amerike je preneo da su provladini tabloidi u Srbiji pokrenuli novi ciklus napada na regionalnu televiziju N1 i njenog programskog direktora Jugoslava Ćosića, optužujući ga da je „albanski lobista“ i „plaćenik“.

Poslednja u nizu meta je i novinar N1 Miodrag Sovilj, čije pitanje predsedniku države Aleksandru Vučiću prorežimski mediji i zvaničnici iz vladajuće partije dovode u vezu sa pogoršanjem zdravstvenog stanja predsednika Srbije, preneo je Glas Amerike.

Programska koordinatorka Komiteta za zaštitu novinara za Evropu i Centralnu Aziju Gulnoza Said u pisanoj izjavi za Glas Amerike istakla je da bi „novinari N1 trebalo da budu u mogućnosti da obavljaju svoj posao slobodno i da budu bezbedni“.

„Vlasti u Srbiji treba da osiguraju bezbednost novinara tako što će istražiti akte zastrašivanja i maltretiranja zaposlenih u televiziji N1 i odgovorne privesti pravdi“, navela je u pisnaoj izjavi Said.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email