NDNV predstavlja nastavak kampanje kraudfandinga, u poseti i predsednica IREX-a iz SAD

Biće održan i Sajam partnera, na kojem će se predstaviti lokalni mediji iz Vojvodine

09. Oct 2019

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) predstaviće danas u Novom Sadu nastavak kampanje kraudfandinga (crowdfunding) za slobodne online medije, a tom događaju će prisustvovati i predsednica organizacije IREX iz SAD Kristin M. Lord, saopštilo je to najstarije nezavisno novinarsko udruženje na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Tom prilikom biće održana i konferencija za novinare, sa početkom u 15 saati, kada će se medijima i prisutnim gostima obratiti Kristin M. Lord, zatim šefica kampanje NDNV-a Maja Leđenac i Vladimira Dorčova Valtnerova, urednica Storitelera (Storyteller).

Nakon toga biće održan i Sajam partnera, na kojem će se predstaviti lokalni mediji iz Vojvodine koji sarađuju sa NDNV-om.

NDNV će predstaviti i “perkove”, odnosno nagrade za donatore kampanje, i pozvaće prisutne i javnost da se uključe u kampanju.

To novinarsko udruženje predstaviće i “Uputstvo za integraciju onlajn sistema za doniranje medija – Iskustva Nezavisnog društva novinara Vojvodine”.

Reč je o priručniku koji može biti od velike pomoći medijima koji se odluče za korišćenje inovativnih modela u obezbeđivanju sopstvene veće samoodrživosti.

“NDNV će takođe predstaviti i svoje dosadašnje kraudfanding kampanje i najaviti planove za budućnost u toj oblasti, u kojoj je NDNV – zahvaljujući saradnji i podršci IREX-a – pionir u Srbiji”, navodi se u saopštenju za javnost.

Događaj će biti organizovan u Prostoru u Petrovaradinu.

IREX u Srbiji implementira USAID-ov Projekat jačanja okruženja za održivost medija, čiji je NDNV partner.

Print Friendly, PDF & Email