Novozelandski zvaničnik nazvao Fejsbuk moralno bankrotiranim

"Vlade treba da se udruže i nateraju društvene mreže da nađu rešenje da se uživo ne prenose užasne dela preko njihovih platformi"

08. Apr 2019

Reading Time: < 1 minute

Novozelandski komesar za zaštitu privatnosti ocenio je da je društvena mreža Fejsbuk moralno bankrotirala i založio se za to da njegova zemlja sledi Australiju i uvede zakone koji predviđaju hapšenje direktora oko prenosa nasilja uživo kao što je bio slučaj sa napadom na džamije u Krajstčerču.

Komesar Džon Edvards ovo je napisao danas preko Tvitera.

On je i ranije kritikovao odgovor Fejsbuka na to što je napadač u Krajstčerču uživo preko te društvene mreže prenosio delove ubijanje muslimanskih vernika u džamijama u Krjstčerču. Edvards je rekao za Radio Novi Zeland da vlade treba da se udruže i nateraju društvene mreže da nađu rešenje da se uživo ne prenose užasne dela preko njihovih platformi.

Fejsbuk je naveo u saopštenju da je duboko posvećen jačanju svoje politike, poboljšanju tehnologije i sarađivanju sa stručnjacima da održe tu platformu bezbednom.

Australija je prošle nedelje usvojila zakone koji uključuju zatvorske kazne za zvaničnike koji ne uspeju brzo da uklone sa mreže “gnusne nasilne sadržaje”.

(Beta-AP)

Print Friendly, PDF & Email