Ringijer Axel Springer: Ne prodajemo Blic

"Poslovni uspeh RAS u Srbiji stoji na čvrstim osnovama brenda Blic", rekao je Dekan.

07. Mar 2019

Reading Time: < 1 minute

Mark Dekan, generalni direktor Ringier Axel Springer (RAS) Media AG, izjavio je da ta kompanija nema nameru da prodaje dnevni list “Blic” i da je Srbija za nju “uspešno i važno tržište”.

“Poslovni uspeh RAS u Srbiji stoji na čvrstim osnovama brenda ‘Blic’, koji je najrelevantniji list u Srbiji, dok je Blic.rs najposećeniji portal u ovom delu Evrope već deset godina”, rekao je on u intervju Nedeljniku.

On je dodao da je RAS, sem medijskog biznisa, uspeo da razvije i granu u e-trgovini, koju predvode sajtovi Nekretnine.rs, za koji je rekao da je “apsolutni tržišni lider u svom domenu”, i MojAuto.rs, koji je na samom vrhu.

“Želimo da razvijamo biznis u ovom polju rastućeg srpskog tržišta”, dodao je on.

Kompanija RAS je, povodom godišnjice ubistva slovačkog novinara Jana Kucijaka i njegove verenice, u Bratislavi organizovala konferenciju o slobodi štampe, na kojoj je bilo reči o problemima (istraživačkog) novinarstva, ali i o tesnoj vezi biznisa i novinarstva.

“Želeli smo da se prisetimo Jana Kucijaka i njegove verenice Martine Kušnirove i da ohrabrimo evropske vlade, parlamente i izdavače da stvore okvirne uslove koji će pomoći novinarima da ostanu kritički nastrojeni i nezavisni. Želeli smo i da otvorimo pitanje ekonomskih resursa, koji su neophodni da se podrže novinari koji istražuju”, rekao je Dekan.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email