Otvoren konkurs NUNS-a za “Nagradu za istraživačko novinarstvo 2019”

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije: elektronski, štampani i onlajn mediji

12. Feb 2019

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) raspisalo je konkurs za Nagradu za istraživačko novinarstvo, koju već četrnaestu godinu za redom dodeljuje uz podršku Ambasade SAD.

Konkurs za nagradu za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije otvoren je za sve novinare ili grupe novinara koji su autori radova koji su objavljeni u medijima u Srbiji od 1. aprila 2018. do 5. marta 2019. godine.

Krajnji rok za prijavu na konkurs je 07. mart 2019. godine, saopštio je NUNS.

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije: elektronski (radio i televizija), štampani i onlajn mediji.

Nagrada se dodeljuje za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od velike važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Tri nominovana rada u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS-a, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada. Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100 hiljada dinara.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje nedelju dana pre svečane dodele nagrada koja će se organizovati povodom Dana slobode medija 3. maja.

Kompletno uputstvo za podnošenje prijava, kao i prijavni formulari dostupni su na sajtu Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email