NDNV: Pretnje i uvrede kolegi Savi Majstorovu iz Sombora

Vlast će nečinjenjem pokazati da ohrabruje napade na novinare ili da stoji iza njih preko svojih botovskih odreda i besnih pasa koje po potrebi puštaju sa lanca

12. Feb 2019

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine obaveštava domaću i međunarodnu javnost da je naš kolega Sava Majstorov, urednik portala SOinfo (www.soinfo.org) iz Sombora, proteklih dana izložen pretnjama i teškim uvredama.

Reč je o još jednom u nizu napada na novinare u poslednjih nekoliko dana, a ovaj slučaj veoma rečito govori i o tome koliko je naročito teško našim kolegama u manjim lokalnim sredinama. Lokalne kabadahije i njihovi sledbenici uvereni su da su daleko od očiju javnosti i da mogu da rade što god im padne na pamet. U takvim uslovima, svi oni koji rade novinarski posao savesno i profesionalno, markirani su kao glavni neprijatelji.

Kolegi Majstorovu upućene su brojne psovke, šovinističke uvrede, kao i “uobičajene” uvrede da je “strani plaćenik”, “srbomrzac” i slične etikete kojima se nacionalšovinisti služe još od vremena ratnozločinačkog Miloševićevog režima. Kolegu Majstorova nazvali su i “besnim psom”.

Pozivamo nadležne državne institucije da konačno reaguju na pretnje novinarima. U suprotnom, vlast će nečinjenjem pokazati da ohrabruje napade na novinare ili da stoji iza njih preko svojih botovskih odreda i besnih pasa koje po potrebi puštaju sa lanca.

NDNV izražava solidarnost sa kolegom Savom Majstorovim, kao i sa svim kolegama koji su na meti napada i pretnji u lokalnim sredinama u Vojvodini i Srbiji.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine
Novi Sad, 12. februara 2019. godine

Print Friendly, PDF & Email