Novinar Jovanović: Vučić nacrtao metu svim nezavisnim novinarima

"Ne osećam se nimalo sigurno"

09. Jan 2019

Reading Time: < 1 minute

Novinar portala Žig info Milan Jovanović, kome je prvo zapaljena kuća a kasnije pokušano obijanje stana, izjavio je da ne zna dokle je stigla istraga u vezi sa napadima na njega, a da ga je izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u drugom slučaju po sredi bio pokušaj pljačke stana, “ostavila bez teksta”.

“Ne znam ima li smisla bilo šta komentarsitati. Ko je predsedniku dao pravo da daje takve izjave? Vučićeva izjava da je zeleno svetlo da mogu da rade šta hoće. Da ponovo dođu, provaljuju, obijaju, i da će im to proći bez ikakvih posledica”, kazao je Jovanović za dnevni list Danas.

On je dodao da se ne oseća nimalo sigurno, zato što ga policijsko obezbeđenje koje mu je nakon drugog napada dodeljeno “ne prati u stopu”, te da su napadači na novinare koji kritički izveštavaju od vlasti dobili “zeleno svetlo”.

“Ovakvom relativizacijom zločina i napada, na sve nas je nacrtana meta. Gde god vidite novinara da drži mikrofon ili nešto piše, slobodno udrite po njemu. To je poruka predsednika”, ocenio je Jovanović i dodao da je očigledno da Vučić štiti predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, kog je označio kao glavnog nalogodavca napada.

Jovanović to zaključuje zato što se sa brojnim krivičnim prijavama protiv Simonovića, koje je i sam podnosio, ništa ne preduzima, kao i da ga policija nije pozvala da da izjavu iako ga je sam označio kao nalogodavca.

(Beta, foto: N1)

Print Friendly, PDF & Email