Branka Dragović (NDNV): Ni Njuz.net ne bi smislio šaradu kao što je Vučićev nastup u Davosu

"Ako je ideja organizatora bila da uživo prikažu jednog autokratskog lidera, protivnika slobode medija, onda su u tome i uspeli"

23. Jan 2019

Reading Time: < 1 minute

Predsednica Izvršnog odbora Nezavisnog društva novinara Vojvodine Branka Dragović izjavila je danas da ni satirični portali ne bi mogli da smisle “takvu šaradu” kao što je nastup predsednika Srbije Aleksandra Vučića na debati o slobodi medija u Davosu.

“Ni Njuz.net ne bi domislio takvu šaradu kao što je nastup Vučića na debati o slobodi medija u Davosu. Ako je ideja organizatora bila da uživo prikažu jednog autokratskog lidera, protivnika slobode medija, onda su u tome i uspeli”, kazala je Branka Dragović agenciji Beta.

Prema njenim rečima, neko ko je ključni protagonista i proizvođač lažnih vesti u svojoj zemlji nije propustio ni u Davosu priliku da se pohvali “imaginarnim ekonomskim uspesima, niti da pecne” opoziciju u Srbiji, prebacujući na nju ovaj put odgovornost za gušenje medijskih sloboda u Srbiji jer je, “eto, nesklona provladinim novinarima”.

“Zbog vremenskog ograničenja debate nije uspeo da pomene Đilasa i Šolaka, ali sve ostalo iz njegovog redovnog repertoara je pomenuto. Moguće da nije razumeo temu debate, ili se prosto nije snašao nenaviknut na medijsko okruženje u kojem ne dominiraju njegovi držači mikrofona. Ono što je ipak razumeo izneo je u opasci da je prodaja emocija u medijima više na ceni nego činjenice, jer je to zapravo recept koji i sam primenjuje na medijskoj sceni Srbije”, navela je Branka Dragović.

(Autonomija/Beta)

Print Friendly, PDF & Email