Reporteri bez granica osudili kampanju Informera protiv dopisnice Figaroa u Srbiji

Informer je uvredljivim rečima optužio novinarku za kampanju protiv aktuelne vasti i predsednika Srbije

12. Dec 2018

Reading Time: < 1 minute

Međunarodna organizacija za zaštitu novinara i slobode medija “Reporteri bez granica” osudila je kampanju koju je dnevnik Informer pokrenuo protiv dopisnice francuskih listova Kurije de Balkan i Figaro Milice Čubrilo zbog tekstova koje je u njima objavila.

“RSF osuđuje kampanju kleveta koju je Informer poveo protiv dopisnice francuskih listova Kurije de Balkan i Figaro Milice Čubrilo optužujući je da vređa Srbiju zbog ocene da u Srbiji vlada klima koja podseća na devedesete godine”, napisala je ta oragnizacija na Tviteru.

Figaro je prošle nedelje objavio opširan tekst pod naslovom “Srbija: Povika na medije i protivnike” u kom se navodi da lov na “izdajnike naroda” u Srbiji porprima nove dimenzije i da je u zemljii ovladala atmosfera koja podseća na ’90-te godine, kada je aktuelni predsednik (Aleksandar) Vučić bio ministar informisanja kod Slobodana Miloševića.

Kurije de Balkan objavio je tokom vikenda reportažu sa severa Kosova u kojoj se opisuje da tamo vladaju psihoza, protesti i manipulacije.

Informer je 9. decembra zbog tih tekstova uvredljivim rečima optužio autorku za kampanju protiv aktuelne vasti i predsednika Srbije, a medije koji su to preneli (Danas, Beta, N1) za manipulacije.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email