Milan Jovanović: Neću biti siguran dok se ne uhapse i nalogodavci napada

"Svako krivično delo mogu da rasvetle ako im neko ne stavi zabranu i ne obustavi istragu”

23. Dec 2018

Reading Time: 2 minutes

Tri osobe uhapšene su zbog sumnje da su organizovale i zapalile kuću novinara Milana Jovanovića iz Grocke. To je objavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Novinar internet portala Žig Info za N1 kaže da se sada oseća bezbednije, ali da neće biti potpuno siguran sve dok ne bude uhapšen i nalogodavac napada.

U noći 12. decembra, porodična kuća novinara Milana Jovanovića zapaljena je do temelja. Trinaest dana kasnije, ministar Stefanović je objavio da su počinioci pronađeni.

“U ovom trenutku policija je obezbedila potpuno priznanje osumnjičenog za direktno izvršenje ovog krivičnog dela i ovog, dakle, lica za koje se sumnjiči da je zapalilo objekat i to pred nadležnim tužiocem, a istraga se nastavlja u pravcu drugih lica koja mogu biti povezana sa izvršenjem ovog krivičnog dela i očekujem da policija u potpunosti rasvetli sve one koji su u ovom učestvovali”, objasnio je ministar.

Zbog sumnje da su direktni počinioci, uhapšeni su 25-godišnji A.M i 37-ogodišnja B.S.C. oboje iz Grocke. Zbog sumnje da ih je angažovao i platio im da zapale kuću uhapšen je 41 godinu star I.N, takođe iz Grocke.

Stefanović je objasnio da je istragom utvrđeno da je A.M. ciglom razbio prozor na garaži Milana Jovanovića, i unutra ubacio staklenu flašu sa benzinom koju je prethodno zapalio, nakon čega je kolima sa saučesnicom B.S.C pobegao sa lica mesta.

Prezadovoljan sam što je policija uradila svoj posao, kaže za N1 Milan Jovanović.

“I u njih nikad nisam sumnjao jer znam da su sposobni, i da svako krivično delo mogu da rasvetle ako im neko ne stavi zabranu i ne obustavi istragu”, ističe on.

A istraga, kako je rekao i ministar, je i dalje u toku.

“Pa, mogu da vam kažem da se osećam sigurnije ali ne toliko sigurno dok nalogodavac ne bude uhapšen. I onaj ko je naredio ovo da se izvrši ovaj zločin, on je još uvek na slobodi”, upozorava Jovanović.

Sam Jovanović veruje da je razlog za napad njegovo pisanje, jer je, kao i drugi novinari portala Žig.info, i ranije dobijao pretnje zbog tekstova o zloupotrebama i korumpiranosti lokalnih funkcionera.

(N1)

Print Friendly, PDF & Email