Ivan Ivanović: Na nacionalne frekvencije je pao mrak

"Atak na naše ljudske slobode"

29. Dec 2018

Reading Time: 2 minutes

Voditelj Ivan Ivanović izjavio je da se pokazalo istinitim ono što je predvideo da će se dogoditi kada novi vlasnik dođe na TV Prva, da je pao mrak na nacionalne frekvencije i da odluka te televizije da ne emituje njegovu poslednju emisiju predstavlja nepoštovanje gledalaca, posebno onih 120 kojima su ispunjene novogodišnje želje.

“Zalud svi naslovi da se ništa neće menjati, da se gospodin neće mešati u uređivačku politiku i da neće ‘ovo i ono’. Mislim da je pokazao svoje pravo lice prvog dana kada je kročio u tu zgradu i srećan sam da ja i on tu nismo proveli nijedan minut zajedno”, rekao je autor i voditelj emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem” za FoNet.

Ivanović smatra da ne treba da ulazi u zamku da komentariše saopštenje TV Prva o razlozima zbog kojih emisija nije emitovana i da se priča i nečemu što niko nije video.

“To je osnova svakog spinovanja. Ja znam šta sam rekao, stojim iza toga i ako to nije istina pozivam ljude sa Prve da me tuže. Ovo je valjda još zemlja u kojoj zakoni regulišu ponašanje ljudi”, naglasio je Ivanović.

Dodaje da je postupak da se ne emituje emisija “očajan”.

“Dokaz je da je pao mrak na nacionalne frekvencije i to je ono što sam rekao u svom obraćanju. Iskreno mogu da kažem da je ovo najgluplji potez u istoriji najglupljih poteza u TV biznisu u proteklih nekoliko godina”, ocenio je on.

Ivanović ne želi da politizuje ovu priču eventualnim pridruživanjem građanskim protestima, ukazujući da se radi o ataku na “treću grupaciju koja je u Srbiji potpuno zanemarena”.

“To smo mi slobodomisleći ljudi koji ne pripadaju nikome i nisu članovi nijedne stranke, atak na naše ljudske slobode, to je poenta priče i ne bi je trebalo vezivati ni za jednu političku opciju”, rekao je Ivanović i zahvalio na podršci.

Svaki čovek, istakao je Ivanović, koji ima zdrav razum može da misli samo jedno o ovom potezu TV Prve i njenog novog vlasnika.

U emisiji sam rekao da kukavica nisam ja, nego onaj koji se krije iza drugih da bi ostvarivao svoje ciljeve.

Rekao je i da nema dogovor ni sa jednom drugom televizijskom stanicom, o čemu je govorio i u emisiji koja nije emitovana.

Prema njegovim rečima, od februara je u planu otvaranje Jutjub kanala.

“Ja sam u emisiji čitao radne biografije celog svog tima i rekao svim zainteresovanima da nas angažuju, jer posao nemamo, a biće nam potreban da bismo hranili porodice. Sva ta pisanja su iz iste kuhinje iz koje su došli i napadi na moju emisiju i mene lično, a svi znamo ko je šef te kuhinje”, naglasio je Ivanović.

Ivanović je naglasio da mu je važno da su u novogodišnjoj emisiji ispunjene želje 120 gledalaca, uključujući i obezbeđivanje šest vantelesnih oplodnji, jedan automobil, jedna krava, oprema za školu i neke stvari za zdravstvene institucije.

“Mislim da je gest novog vlasnika ozbiljno nepoštovanje gledalaca Prve i to nema veze sa mnom, već sa 120 gledalaca kojima smo ispunili želje i sa skoro milion onih koji su želeli da vide emisiju na televiziji. Posle 12 godina karijere rekao sam laku noć Prva, dobro jutro Kopernikus”, rekao je Ivanović.

(FoNet)

Print Friendly, PDF & Email