Ćosić (N1): Telekom ne odgovara na ključna pitanja

U celoj Evropi države izlaze iz vlasništva u medijima, samo u Srbiji država ulazi još snažnije u to polje.

04. Dec 2018

Reading Time: < 1 minute

Direktor programa TV N1 Jugoslav Ćosić je izjavu direktora Telekoma Srbija Predraga Ćulibrka da se ta televizija “obračunava sa konkurencijom” nazvao “čistom zamenom teza” i naveo da svaki medij ima pravo da se bavi poslovanjem kompanija iz javnog setora ili onih čiji je akcionar država.

“Mi, da pojasnim, polemišemo sa državom, koja je većinski vlasnik (Telekoma), a ne privatnom konkurentskom kompanijom a država je upravo većinski vlasnik Telekoma. I tu je ključ. U celoj Evropi države izlaze iz vlasništva u medijima, samo u Srbiji država ulazi još snažnije u to polje. Imamo očigledno spornu akviziciju koja je potpuno bavijena velom tajni”, kazao je Ćosić u razgovoru sa novinarima lista Danas.

On je takođe pozvao Ćulibrka da javno saopšti koja je to velika revizorska kuća potpisala da Kopernikus vredi 190 miliona evra i pozvao se na “standard po kojima se procenjuje vrednost kablovskih operatera koji su javni i poznati u clom svetu”.

“Nije tajna i poznat je podatak da je SBB prodat (Junajted grupi, vlasniku N1) po formuli 9*EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization – Zarade pre kamate, poreza, depresijacije i amortizacije). Kako je moguće da je Koperniku prodat po formuli 25*EBITDA. Kako to da u rešenji i saglasnosti za kupovinu Kopernikusa, koje je donela komisija za zaštitu konkurencije, jasno piše da Koeprnikus ima tri odsto tržišta, a ne 8 odsto kako tvrdi direktor Telekoma”, rekao je Ćosić.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email