NUNS i NDNV: Tražimo da vlasti Srbije osude gostovanje Ratka Mladića na Hepi TV

Nismo, nažalost, iznenađeni ovakvim postupkom opasno tabloidnog TV Hepi: reč je o produženoj ruci aktuelnog režima.

16. Nov 2018

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zgroženi su postupkom Hepi televizije, koja je danas direktno u jutarnji program uključila bivšeg generala Ratka Mladića, prvostepeno osuđenog na doživotnu robiju zbog genocida i drugih najstrašnijih zločina protiv čovečnosti.

Nismo, nažalost, iznenađeni ovakvim postupkom opasno tabloidnog TV Hepi: reč je o produženoj ruci aktuelnog režima, koja blagonaklono gleda na sve zločince iz mračnih devedesetih godina 20. veka. Odavno se već ova TV kuća koja poseduje nacionalnu frekvenciju ponaša u skladu sa čuvenom komandom Ratka Mladića – “Raspameti!”, geslom pod kojim je gotovo četiri godine držao u opsadi glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo, što je bila jedna od najjezivijih opsada jednog grada u istoriji civilizacije.

Kako smatramo bespredmetnim predlagati REM-u da reaguje i konačno oduzme nacionalnu frekvenciju TV Hepi, tražimo od zvaničnika Republike Srbije da osude ovaj slučaj a od premijerke Ane Brnabić zahtevamo da “materijalizuje” ono što je izgovorila u intervju za Dojče vele: da na delu pokaže da je protiv ratnih zločina i zločinaca.

Beograd/Novi Sad, 16. novembar 2018.

Print Friendly, PDF & Email