Koordinator SNS-a Malović povukao jednu tužbu protiv novinara pančevačkog portala

Rredakcija će se i dalje rukovoditi temeljnom vrednošću etike profesionalnog novinarstva: da su činjenice svete, a komentar slobodan

26. Nov 2018

Reading Time: < 1 minute

Redakcija sajta Pančevo Si Ti saopštila je danas da je Branko Malović, koordinator Srpske napredne stranke (SNS) za Južnobanatski i Podunavski okrug i potpredsednik Izvršnog odbora te stranke, povukao tužbu koju je podneo 11. oktobra ove godine protiv novinara tog portala Nenada Živkovića.

Prethodno, on je tužbu podneo zbog teksta „Kakve kazne čekaju naprednjake, kad prođe nji’ovo (izvodi iz buduće istorije)”, koji je na sajtu objavljen 1. oktobra.

Malović je za nadoknadu nematerijalne štete zbog navodno pretrpljenog duševnog bola tražio pola miliona dinara.

“Smatramo da odluka koordinatora Malovića da povuče drugu tužbu od dve koliko ih je do sada podneo protiv Živkovića, predstavlja malu, ali značajnu pobedu u odbrani slobode izražavanja u Srbiji. Ta činjenica neće ni na koji način umanjiti našu spremnost da i dalje pišemo o društvenim anomalijama i problemima, nepravdi, uništavanju društva i apsolutnoj kontroli koju aktuelna vlast u Srbiji pokušava da uspostavi”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodali su da će se, kao i do sada, redakcija rukovoditi temeljnom vrednošću etike profesionalnog novinarstva: da su činjenice svete, a komentar slobodan.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email