NUNS i NDNV: Hitno pronaći napadača na Željka Matorčevića

Matorčević je u napadu zadobio teže telesne povrede.

10. Oct 2018

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) oštro osuđuju brutalni fizički napad na Željka Matorčevića, glavnog i odgovornog urednika portala Žig Info.

Željka Matorčevića je juče napao neindetifikovani mladić koji ga je prvo pratio, zatim iznenada udario u potiljak a kad je Matorčević pao na zemlju nastavio je da ga udara. Matorčević je u napadu zadobio teže telesne povrede: polomljena mu je jagodična kost i u narednim danima biće podvrgnut hirurškom zahvatu.

“Činjenica je da smo prethodnih godina podnosili više krivičnih prijava, u poslednjoj čak i naveli ime i prezime lica, kao i od koga je angažovano za nekakvu vrstu ‘upozorenja’ za par nas koji radimo na portalu. Od svih tih prijava, na retko koje je odgovoreno ili su pak stigli odgovori ‘zbog toga što nije bilo više pretnji, prijava se odbacuje’”.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahtevaju od policije i drugih nadležnih organa da preduzmu sve mere kako bi što pre identifikovali napadača i utvrdili motive ovog nasilničkog čina.

U NUNS-ovoj bazi napada, pritisaka i pretnji novinarima, ovo je 62. zabeleženi incident od početka godine.

NUNS i NDNV
Beograd – Novi Sad 10.10.2018.

Print Friendly, PDF & Email