Počeo da radi Euraktiv Hrvatska

U Srbiji Euraktiv radi od 2010. godine i Srbija je jedina zemlja u mreži koja nije članica EU.

05. Sep 2018

Reading Time: < 1 minute

Hrvatski čitaoci od danas mogu da prate najnovije vesti o evropskim politikama na portalu Euraktiva Hrvatska, čime je briselska mreža Euraktiv postala bogatija za jednog člana i sada nudi sadržaje na 13 jezika.

U Srbiji Euraktiv radi od 2010. godine i Srbija je jedina zemlja u mreži koja nije članica EU.

Partner Euraktiva u Hrvatskoj je Hanza media, najveća medijska kompanija u toj zemlji sa 37 štampanih i 19 digitalnih publikacija. Hrvatski Euraktiv pokrenut je pred predstojeće evropske izbore u maju 2019, kao i predsedavanje Hrvatske EU 2020. godine. Novi sajt već radi a projekat Euraktiv Hrvatska zvanično će danas prestaviti glavni urednik portala Ivan Fišer.

Fišer je rekao da je srećan što može da predstavi novog člana “porodice” Euraktiv jer je hrvatska javnost već dugo u mraku u vezi mnogih evropskih pitanja.

“Euraktiv Hrvatska će gradjanima, privrednicima i svim relevantnim aterima pružati pravovremene, tačne i relevantne informacije o svemu što se dešava u EU a što može da utiče na Hrvatsku, kao i o svemu u Hrvatskoj što može da utiče na ostale članice EU”, istakao je Fišer.

Kada je reč o Euraktivu Srbija, pokrenula ga je Novinska agencija Beta u septembru 2010. u saradnji sa briselskim osnivačem mreže EURACTIV.com i uz finansijsku podršku EU.

Euraktiv Srbija prati pristupanje Srbije EU i nudi aktuelne informacije i analize o političkim, pravnim, ekonomskim i ostalim aktivnostima u EU, kao i njenim odnosima sa drugim svetskim centrima.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email