NUNS osudio novi napad na novinare portala Info Vranjske

Na novinara i snimatelja portala Info Vranjske, koji nastavlja tradiciju ugašenog nedeljnika "Vranjske", nasrnuo vozač "Vodovoda" i pretio im da ne slikaju i da ne objavljuju snimak jer ih "zna obojicu".

24. Jul 2018

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas novi napad na novinare informativnog portala Info Vranjske, koje je na terenu napao vozač javnog gradskog preduzeća “Vodovod” i pretio im kako bi prestali da snimaju događaj.

“NUNS podržava zahtev redakcije portala Info Vranjske da im se omogući da nesmetano rade svoj posao i tim povodom poziva lokalne vlasti u Vranju da se prema novinarima tog i svakog drugog medija odnose odgovorno, transparetno i bez diskriminacije”, navodi se u saopštenju.

Novinar i snimatelj portala Info Vranjske, koji nastavlja tradiciju nedeljnika “Vranjske” nakon što je taj list ugašen prošle godine, izašli su na teren u gradsko naselje Raška na poziv građana, a na njih je nasrnuo vozač “Vodovoda” i pretio im da ne slikaju i da ne objavljuju snimak jer ih “zna obojicu”.

Slično je postupio i vozač kamiona zabranjujući snimanje, iako je vozilo u vlasništvu javnog preduzeća, koji je rekao: “Sve vređajte, ali mi ne vređajte direktora, spreman sam na svašta zbog mog direktora”.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email