Sud ponovo vratio Arežinu na mesto programskog direktora RTV-a

"Ohrabruje spremnost suda da prihvati činjenice i da nakon samo jednog održanog ročišta odmah donese presudu"

28. May 2018

Reading Time: < 1 minute

Osnovni sud u Novom Sadu poništio je kao nezakonita rešenja Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine (RTV) kojima je Slobodan Arežina krajem januara ove godine razrešen s mesta direktora programa pokrajinskog javnog medijskog servisa.

U presudi koju je danas saopštila sudija Vesna Dušić, RTV je obavezan da Arežinu vrati na tu funkciju u roku od osam dana.

Kao nezakonito je poništeno i rešenje generalnog direktora RTV-a Miodraga Koprivice kojim je Arežina proglašen za tehnološki višak, kao i aneks ugovora o radu kojim je Arežina premešten na mesto menadžera razvojnih projekata.

Slobodan Arežina je već dva puta smenjivan sa iste funkcije, a prvi put se to desilo u maju 2016. godine, kada je na RTV-u napravljena politička “čistka”.

Arežina je novinarima danas rekao da, čak i ukoliko presuda postane pravosnažna, to i dalje ne znači da će se on moći vratiti na mesto programskog direktora, jer je RTV to već u više navrata ignorisao.

Dodao je da ga ohrabruje spremnost suda da prihvati činjenice i da nakon samo jednog održanog ročišta odmah donese presudu.

Arežina je ocenio da je presuda veliko ohrabrenje za sve novinare u Srbiji da se bore za svoja prava.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email