Sejdinović: Od Ane Brnabić ćemo tražiti i rešavanje nagomilanih problema u medijima

"Ukoliko vlasti odbiju takav zahtev, onda će predstavnici novinarskih i medijskih udruženja razmotriti da li uopšte ima smisla da se razgovara o novoj Medijskoj strategiji"

22. May 2018

Reading Time: < 1 minute

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović izjavio je danas da će predstavnici novinarskih i medijskih udruženja sutra na sastanku sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, pored razgovora o novoj Medijskoj strategiji, zahtevati i da se paralelno sa izradom te strategije rešavaju i brojni nagomilani problemi u medijima.

“Mi ćemo sutra na sastanku sa Anom Brnabić da zahtevamo da razgovori o novoj Medijskoj strategiji imaju dva paralelna toka: kreiranje budućnosti medijske scene, ali i da se paralelno rešavaju akutni nagomilani problemi na medijskoj sceni”, rekao je Sejdinović agenciji Beta.

Dodao je da, ukoliko vlasti odbiju takav zahtev, onda će predstavnici novinarskih i medijskih udruženja razmotriti da li uopšte ima smisla da se razgovara o novoj Medijskoj strategiji.

Sastanak u Vladi Srbije održaće se sutra i njemu će prisustvovati predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Udruženja novinara Srbije, Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Asocijacije medija, Lokal presa, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija i udruženja RAB Srbija.

Kako je najavljeno, pored predsednice Vlade Srbije, sastanku će prisustvovati i savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević i predstavnici Ministarstva kulture i informisanja.

Nedim Sejdinović je još rekao da država ne ispunjava svoje obaveze prema građanima i privrednim subjektima, a zauzvrat traži da oni redovno izmiruju svoje obaveze i tako pokazuje da “država služi samo sopstvenoj oligarhiji”.

Prema njegovim rečima, država naplaćuje velike poreze od pojedinih “nepodobnih” medija, koje daje medijima koji su bliski vlasti.

“Naročito veliki problem predstavlja položaj lokalnih i regionalnih medija. Lokalni mediji su prepušteni na milost i nemilost lokalnim moćnicima, da oni odlučuju koji će opstati a koji neće”, kazao je Sejdinović.

(Autonomija/Beta)

Print Friendly, PDF & Email