BBC na srpskom raspisao konkurse za posao

Raspisani su konkursi za stalno zaposlenje za video novinara, pomoćnika urednika i multimedijalnog novinara.

03. Apr 2018

Reading Time: < 1 minute

Redakcija Bi-Bi-Sija (BBC) na srpskom jeziku raspisala je konkurse za rad u redakciji u Beogradu, navodi se na sajtu Bi-bi-Sija.

Raspisani su konkursi za stalno zaposlenje za video novinara, pomoćnika urednika i multimedijalnog novinara, piše na sajtu.

Šef svih jezičkih sekcija Bi-Bi-Sija (BBC) Tarik Kafala rekao je krajem marta meseca da se britanski javni medijski servis vratio na medijski prostor Srbije da pruži tačne i nepristrasne vesti.

U intervjuu agenciji Beta, Kafala je rekao da se BBC ne vraća posle sedam godina zbog jačanja ruskog uticaja, već zato što je ustanovljeno da postoji praznina na medijskom prostoru i da je srpsko tržište najveće u regionu, što mogućava najveći uticaj.

“Misija Bi-Bi-Sija je generalno da pruži tačne, nepristrasne, fer vesti. Verujemo da u Srbiji postoji praznina… Postoji mnogo medija, veoma aktivnih, neki su veoma dobri. Ali situacija, politički i ekonomski, znači da ima veoma malo redakcija nezavisnih od komercijalnih i poltičkih interesa i to otvara prostor za nas. Prostor za veoma kvalitetne, nezavisne vesti, analize i objašnjenja”, rekao je Kafala.

U odnosu na prethodni radio servis Bi-Bi-Sija na srpskom koji je ugašen 2011. zbog finansijskih ograničenja, novi servis će biti digitalni, u početku pet dana nedeljno, a potom sedam dana.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email