Dalibor Stupar i Vladimira Dorčova Valtnerova dobitnici nagrada NDNV-a

"Vlast nas tlači, a opozicija čeka da umesto njih obavimo posao”, rekao je Stupar.

25. Jan 2018

Reading Time: < 1 minute

Novinar i politički karikaturista Dalibor Stupar dobitnik je godišnje nagrade Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) za analitičko novinarstvo, a novinarka Vladimira Dorčova Valtnerova dobitnica je nagrade NDNV-a za izveštavanje u medijima na jezicima nacionalnih manjina i za interkulturalnost u medijima.

Dalibor Stupar analitičke članke objavljuje na portalu Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra, a političke karikature na portalu Autonomija.

Vladimira Dorčova Valtnerova

On je nakon uručenja nagrade rekao da je situacija sa medijima u Srbiji tragična. “Imamo dva lažna javna servisa, jednu pokojnu novinsku agenciju koja još uvek punom parom emituje vesti, privatnu televiziju koja čak i u region izvozi blagostanje iz Srbije…”, kazao je Stupar.

Prema njegovim rečima, potrebno je edukovati građane “od jutra do mraka” da bez slobodnih medija ni oni ne mogu biti slobodni, da nema slobodnog društva, da nema demokratije. “Vlast nas tlači, a opozicija čeka da umesto njih obavimo posao”, rekao je Stupar.

Doskorašnja odgovorna urednica nedeljnika na slovačkom jeziku “Hlas ljudu” Vladimira Dorčova Valtnerova zahvalila je na nagradi i kazala da je posvećuje pokojnom ocu, koji je čitav radni vek proveo u tom nedeljniku, kao i celoj svojoj porodici.

NDNV je danas obeležio 28. rođendan.

(Autonomija) 

Print Friendly, PDF & Email