Studentski magazin Žurnalist dobitnik nagrade Novosadske novinarske škole

Biće organizovana i humanitarna novinarska žurka u klubu „Kaž'te“, a sav prihod će biti upućen za lečenje i rehabilitaciju dvadesetsedmogodišnje Marine Kovačev

19. Dec 2017

Reading Time: < 1 minute

Redakcija studentskog magazina “Žurnalist” ovogodišnji je dobitnik tradicionalne nagrade Novosadske novinarske škole, namenjene mladim novinarima iz glavnog grada Vojvodine.

“Žurnalist” je internetski magazin koji su pokrenuli studenti Odseka za medijske studije novosadskog Filozofskog fakulteta.

Novosadska novinarska škola je najavila da će redakciji tog magazina nagrada biti uručena u četvrtak.

Nagrada se dodeljuje u oblasti informativnog, analitičkog ili istraživačkog novinаrstva koje je u skladu sa evropskim vrednostima i doprinosi integracijama Srbije u Evropsku uniju, piše u saopštenju za javnost.

Novosadska novinarska škola tu nagradu dodeljuje od 2001. godine, a među laureatima su Radmila Leovac, Jelena Vukmanović, Maja Dragić, Jovana Zdjelarević, Igor Mihaljević, Branka Dragović.

Ove godine povodom dodele nagrade u četvrtak uveče biće organizovana i humanitarna novinarska žurka u klubu „Kaž’te“.Sav prihod će biti upućen za lečenje i rehabilitaciju dvadesetsedmogodišnje Marine Kovačev, šefice kancelarije Novosadske novinarske škole koja se bori sa tumorom mozga.

(Autonomija) 

Print Friendly, PDF & Email