Sejdinović: Ana Brnabić je medijski nepismena

"Iz njenih izjava prosto isijava neznanje, medijska nepismenost, sa jedne, i arogancija sa druge strane. Tužno, ali i štetno, i veoma opasno”

13. Dec 2017

Reading Time: < 1 minute

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović oštro je danas kritikovao predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić o medijima koji istražuju imovinu političara i rekao da je premijerka “medijski nepismena”.

“Ponekad zbog izjava Ane Brnabić imam takozvani transfer blama. Iz njenih izjava prosto isijava neznanje, medijska nepismenost, sa jedne, i arogancija sa druge strane. Tužno, ali i štetno, i veoma opasno”, rekao je Sejdinović agenciji Beta.

On je Brnabićevoj “svesrdno” preporučio da “iskoristi slobodno vreme kako bi naučila kakva bi trebalo da bude uloga medija u društvu”.

“Uloga medija u društvu, između ostalog, podrazumeva da su mediji kontrolni mehanizam u društvu, koji upravo služi da ukazuje na zloupotrebu vlasti i moći. Mediji to treba da čine i zbog Kodeksa novinara”, naveo je Sejdinović.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je sinoć na Radio-televiziji Srbije izjavila da “takozvani” istraživački novinari istražuju imovinu funkcionera i njihove rodbine u skladu sa svojim željama.

“Mi u ovom trenutku imamo razne takozvane istraživačke medije koji kako god hoće, bez ikakve odgovornosti i bez toga da njih neko pozove na odgovornost, kopaju po imovini funkcionera, što je u potpunosti ‘okej’ i pošto to nije u skladu sa zakonima, oni sami u skladu sa svojim željama određuju šta je bliža, a šta dalja porodica”, rekla je Brnabićeva.

(Autonomija/Beta) 

Print Friendly, PDF & Email