Predsednik NDNV Nedim Sejdinović dobitnik nagrade Ličnost godine

"Nagrada za doprinos zaštiti slobode medija, standarda profesionalnog novinarstva i poboljšanja informisanja na jezicima nacionalnih manjina"

12. Dec 2017

Reading Time: < 1 minute

Misija OEBS u Srbiji proglasila je danas dobitnike nagrade “Ličnost godine” za poštovanje ljudskih prava, ulogu civilnog društva, borbu protiv diskriminacije i za zaštitu slobode medija.

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdimović osvojio je nagradu za doprinos zaštiti slobode medija, standarda profesionalnog novinarstva i poboljšanja informisanja na jezicima nacionalnih manjina.

Nagrade su dobili Dženeta Agović, direktorka organizacije Impuls iz Tutina, za zalaganje u rešavanju izazova u oblasti ljudske bezbednosti na lokalnom nivou, negujući inkluzivan pristup radu.

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, nagrađena je za doprinos u borbi protiv diskriminacije i promovisanje jednakosti i tolerancije.

Među dobitnicima nagrade “Ličnost godine” je i Tamara Mirović, zamenica republičkog javnog tužioca, za doprinos u oblasti poštovanja ljudskih prava u krivičnom pravosudu.

Miloš Stojković, advokat u oblasti medijskog prava, nagrađen je za posvećenost slobodi medija i razvoju medijskog zakonodavstva.

Svečanosti dodele nagrada u beogradskom hotelu Hajat prisustvovali su predstavnici civilnog društva, vojske, diplomatskog kora, verskih zajednica i drugi.

(Autonomija, Beta)

 

Print Friendly, PDF & Email