Slaviša Lekić: Gašenje Vranjskih – opomena da se još jače borimo za slobodu reči

"Na javnoj sceni imate gladijatore koji malteretiraju novinare, zavrću im kragne i fizički odstranjuju sa događaja, a na političko-ekonomskoj sceni imate suptilne načine finansijskog zavrtanja kragni"

21. Nov 2017

Reading Time: < 1 minute

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić izjavio je danas, povodom gašenja portala Vranjske, da je to posledica “bahatog imperatorskog odnosa vlasti”, ali i opomena medijima da se bore za slobodu reči.

“Na javnoj sceni imate gladijatore koji malteretiraju novinare, zavrću im kragne i fizički odstranjuju sa događaja, a na političko-ekonomskoj sceni imate suptilne načine finansijskog zavrtanja kragni”, rekao je Lekić agenciji Beta.

“Mislio sam da će akcija za slobodu medija incirana gašenjem ovog simbola slobodnog novinarstava u Srbiji rezultirati bržim rešenjem, ali moramo dalje. Ako već moraju da nestanu, neka Vranjske budu poslednji slobodni mediji koji je morao da se ugasi zbog pritska države i lokalnih moćnika”, rekao je Lekić.

On je istakao da gašenje portala treba da bude opomena svima ostalima da dignu glavu i da se bore za slobodu reči u Srbiji.

(Beta, foto: Medija centar Beograd) 

Print Friendly, PDF & Email