Petričić: Kada se karikaturisti uozbilje, đavo je odneo šalu

"Mi smo u rukama nekompetentnih, korumpiranih ljudi, koji pljačkaju ovu zemlju”

23. Nov 2017

Reading Time: < 1 minute

Karikaturista Dušan Petričić izjavio je večeras da je „došlo poslednje vreme“ jer su se i karikaturisti u Srbiji uozbiljili.

„Kada se karikaturisti uozbilje, onda je đavo odneo šalu“, rekao je Petričić na tribini o medijskoj pismenosti u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, svi problemi koje imamo u obrazovanju, zdravstvu, medijima i svim ostalim oblastima u tome što mnogi ljudi nisu shvatili da su „Vučić i njegovi beskrupulozno prekoračili crvenu liniju“.

„Kada mi sa ove strane nađemo način da pređemo tu crvenu liniju a da ne budemo primitivni, agresivni i bahati kao oni, stvari će početi da se razrešavaju“, ocenio je Petričić.

Novinar Milan Vlajčić ocenio je da je na delu razgradnja svih institucija u društvu.

„Ovde je režim protiv naroda i to je suština onoga što se događa danas u ovom društvu. Mi smo na putu iz bronzanog doba u kameno doba, i to je ono što nam se desilo u poslednjih 25 godina. Mi smo u rukama nekompetentnih, korumpiranih ljudi, koji pljačkaju ovu zemlju”, kazao je Vlajčić.

Profesorica novinarstva Dubravka Valić Nedeljković kazala je da je medijska pismenost jedan od ključeva funkcionalne pismenosti savremenog čoveka.

Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov rekao je da dobre stvari treba prepisivati od razvijenijih zemalja. „Ali, ovi naši su zasad jedino vešti u prepisivanju doktorata“, kazao je Popov.

Tribinu u Medija centru Vojvodine organizovali su Pokret Novi optimizam i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

(Autonomija) 

Print Friendly, PDF & Email