Konferencija “Medijske slobode i sudska praksa” 6. decembra u Novom Sadu

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati šestomesečnog istraživanja i analize sudskih postupaka, koji se vode protiv medija.

29. Nov 2017

Reading Time: < 1 minute

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na konferenciju “Medijske slobode i sudska praksa”, koja će se održati u sredu 6. decembra od 11 časova u Medija centru Vojvodine (Zmaj Jovina 3/1) u Novom Sadu.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati šestomesečnog istraživanja i analize sudskih postupaka, koji se protiv medija vode po osnovu Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o autorskim i srodnim pravima, kao i analizu krivičnih prijava za ugrožavanje bezbednosti novinara.

Kao rezultat istraživanja, autori će ponuditi set preporuka za podizanje transparentnosti sudskih procesa, unapređenje položaja novinara i medija, uspostavljanje višeg stepena poverenja između novinara i pravosudnog sistema, ali i podizanje kapaciteta novinara, sudija, tužilaca i advokata u medijskim sporovima.

Nakon predstavljanja rezultata, uslediće panel diskusija “Mediji pred sudom – između slobode i odgovornosti”, u kojoj će učestvovati:

  • Dragan Milić, advokat
  • Vladimir Beljanski, advokat
  • Stevan Ristić, član Upravnog odbora Asocijacije medija
  • Omer Hadžiomerović, Društvo sudija Srbije

Projekat „Medijske slobode i sudska praksa“ realizuje Nezavisno društvo novinara Vojvodine uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Print Friendly, PDF & Email