Grupa za slobodu medija izneće premijerki zahteve za poboljšanje situacije

"Mislim da je Johanes Han razumeo poruku"

12. Nov 2017

Reading Time: < 1 minute

Grupa za slobodu medija će na sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić izneti konkretne zahteve za poboljšanje medijske situacije, odnosno ono šta Vlada treba da učini da bi se medijska situacija poboljšala, najavio je danas novinar i nekadašnji predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović.

Obradović je za Televiziju N1 rekao da novinari u Srbiji moraju da sami učine više kad je reč o borbi za slobodu medija.

Predstavnici Grupe za slobodu medija iz Srbije na konferenciji Evropske unije (EU) o medijskim slobodama u Tirani, u znak protesta su tokom konferencije ustali sa sedišta i pokazali majice na kojima je pisalo “#EU do more”, zahtevajući tako da EU učini više za slobodu medija u Srbiji.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han je izjavio da su medijske slobode nešto o čemu EU neće pregovarati sa državama kandidatima za članstvo, odnosno da je to nešto što se podrazumeva – fundamentalna vrednost.

Vukašin Obradović kaže da je cilj bio da se skrene pažnja EU na to da vrednosti koje važe u EU treba da se primenjuju i u Srbiji.

“Za nas je bilo važno da nas on čuje, mislim da je razumeo poruku. Mi smo takođe razumeli poruku da mi, novinari i medijski radnici u Srbiji, moramo da učinimo više u borbi za slobodu medija”, rekao je Obradović.

(Beta) 

Print Friendly, PDF & Email