Danas: Izmišljene teške povrede novinarki TV Pink

Još jedan falsifikat vlasti.

28. Nov 2017

Reading Time: < 1 minute

Novinarke Televizije Pink Gordana Uzelac i Mara Dragović, koje su napadnute tokom protesta pokreta Dveri 16. septembra, nisu zadobile teške telesne povrede, navodi se u medicinskom izveštaju sudskog veštaka Branimira Aleksandrića koji je preneo list Danas.

Kako list piše danas, u Aleksandrićevom nalazu se navodi da Gordana Uzelac nije imala potres mozga, niti je Mari Dragović bilo polomljeno rebro, iako su one zbog zadobijenih povreda tri dana ležale u Urgentnom centru.

“Gordana Uzelac zadobila je samo površne nagnječine mekih tkiva u desnom slepoočnom predelu, što predstavlja laku telesnu povredu. Dragović je zadobila samo površne nagnječine mekih tkiva u potiljačnom predelu”, navodi se u Aleksandrićevom nalazu koje je zatražilo Više javno tužilaštvo.

Osumnjičeni za napad na novinarke TV Pink Dejan Vulićević (46) uhapšen je odmah nakon mitinga, a sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu tada mu je odredio privor do 30 dana.

Osumnjičeni Vulićević je prošlog meseca pušten da se brani sa slobode, a početak suđenja zakazan mu je za februar 2018. godine.

Vulićević se tereti da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu.

Tokom protesta “Ovako više ne može” u organizaciji pokreta Dveri i Zdrave Srbije, koji je održan u subotu 16. septembra ispred televizije Pink, napadnute su novinarke Pinka Gordana Uzelac i Mara Dragović i jedan učesnik skupa. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da je napadač na Gordanu Uzelac priveden Višem javnom tužilaštvu.

Pokret Dveri saopštio je da se za vreme protesta tog pokreta i Zdrave Srbije ispred zgrade TV Pink u Beogradu nije dogodio nikakav incident sa novinarkama TV Pink i osudili su svaki vid nasilja.

(Beta) 

Print Friendly, PDF & Email