Sejdinović: Izjave Ane Brnabić o medijima cinizam i ignorancija

"Srbija se mnogo brže približava Erdoganovoj Turskoj nego EU"

11. Oct 2017

Reading Time: < 1 minute

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović izjavio je danas da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić svojim izjavama o medijskoj sceni na najbolji način prezentuje “cinizam i ignoranciju” aktuelne vlasti.

Sejdinović je za Betu ocenio da su upravo taj “cinizam i ignorancija” Brnabićevoj najverovatnije bile preporuke za “mesto premijerke u jednom autoritarnom sistemu”.

Ana Brnabić je juče u Evropskom parlamentu u Briselu izjavila da ne smatra da u Srbiji nema istraživačkog novinarstva, ali je dodala da “nema objektivnog novinarstva, jer je jako malo objektivnih novinara”.

“Njene izjave su pre svega zlonamerne i pokazuju potpuno neznanje kako bi mediji trebalo da funkcionišu u demokratskoj zemlji i koja bi trebalo da bude njihova uloga, a ona iznosi i neke tvrdnje koje su proverljivo netačne”, kazao je Sejdinović.

Prema njegovom mišljenju, tvrdnje koje je iznela ukazuju da Vlada Srbije nema nameru da obezbedi elementarne uslove za medijske slobode.

“Osim toga, te izjave pokazuju i da se Srbija, bez obzira na otvorena poglavlja u pregovorima sa EU, u smislu demokratizacije i vladavine prava, mnogo brže približava Erdoganovoj Turskoj nego EU”, dodao je Sejdinović.

(Autonomija/Beta) 

Print Friendly, PDF & Email