NUNS i NDNV: Da li će UNS i druge svoje kadrove da povuče iz radne grupe za Medijsku strategiju?

Donedavni generalni sekretar i dugogodišnji predsednik UNS-a Nino Brajović i formirao ovu radnu grupu, po svemu sudeći vodeći se željom da zadovolji potrebe vlasti i UNS-a.

25. Oct 2017

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine pozivaju Udruženje novinara Srbije da, zarad elementarne korektnosti i bar privida doslednosti, iz radne grupe za izradu Medijske strategije povuče i druge svoje kadrove koji su “ugurani” u RG pod firmom “nezavisni stručnjaci” u periodu dok je državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja bio Nino Brajović.

Podsećamo da je donedavni generalni sekretar i dugogodišnji predsednik UNS-a Nino Brajović i formirao ovu radnu grupu, po svemu sudeći vodeći se željom da zadovolji potrebe vlasti i UNS-a, a koje su očigledno identične i u suprotnosti sa potrebama medijske zajednice i medijskih sloboda.

Ukoliko UNS ne povuče svoje kadrove, biće jasno da je njihovo ritualno povlačenje iz radne grupe imalo samo za cilj da donošenje Medijske strategije prebaci u domen političkih pregovora i tajnih trgovina između režima i bliskih organizacija.

Nezavisno udruženje novinara Srbije
Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Beograd-Novi Sad, 25. oktobar 2017.

Print Friendly, PDF & Email