Sejdinović: Saopštenje Vulinovog pokreta crta metu na čelu

"Ovakva saopštenja imaju jasnu poruku - ako budete kritični, ako budete iznosili istinu o nama proći ćete kroz uzašnu torturu koja lako može da se završi ne samo verbalnim, već i fizičkim nasiljem."

19. Sep 2017

Reading Time: < 1 minute

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović rekao je da saopštenje pokreta Aleksandra Vulina crta metu na čelu sa ciljem „da slomi organizacije, pojedince, redakcije koje postavljaju otpor svevlasti i korupciji“.

„Saopštenje je u skladu sa retorikom ove vlasti. One koje proglase svojim protivnicima, često vređaju najstrašnijim rečima, optužuju ih za razna krivična dela, a sve u cilju da ih marginalizuju i da im na neki način nacrtaju metu na čelu sa jasnom porukom – ako budete kritični, ako budete iznosili istinu o nama proći ćete kroz uzašnu torturu koja lako može da se završi ne samo verbalnim, već i fizičkim nasiljem“, kaže Sejdinović.

On navodi da je to strategija koja ima za cilj da slomi organizacije, pojedince, redakcije koje postavljaju otpor svevlasti i korupciji.

„Ovakva saopštenja i govori političara imaju za cilj da ljudi koji nisu u piramidi moći neprestano budu u stanju straha zbog svog angažovanja“, zaključuje predsednik ovog udruženja.

Podsećamo Pokret socijalista izneo je niz neistina na račun glavnog urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića optužujući ga da napada Vulina, da je narkoman i da mrzi svakog ko se bori za Srbiju.

Saopštenje, koje je objavljeno na sajtu pokreta, usledilo je nakon KRIK-ovog otkrića da Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je platio stan.

(KRIK)

Print Friendly, PDF & Email