Naučni skup: Alternativa postojećim medijima je moguća

"Za shvatanje današnjih medija važno i poznavanje tehnologije, sa ciljem da se građani uključe u dekonstrukciju informatičkih ratova"

10. Sep 2017

Reading Time: < 1 minute

Alternativa postojećim mejnstrim medijima je u alternativnim vidovima obrazovanja za medije, kao i obrazovanje za medijsku pismenost, zaključeno je danas na Međunarodnom naučnom interdiscplinarnom simpozijumu “Filozofija medija – mediji i alternative”.

Na skupu je ocenjeno da je za shvatanje današnjih medija važno i poznavanje tehnologije, sa ciljem da se građani uključe u dekonstrukciju informatičkih ratova.

Alternativa postojećim mejnstrm medijima je i umetnost uživo, kao i povratak prirodi i čoveku, nasuprot medijacentričnom svetu rečeno je na završetku skupa.

Skup je održan na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini i u Končarevu od 6. do 8. septembra.

Na naučnom skupu okupili su se eminentni naučnici iz regiona u oblasti filozofije medija, komunikologije, medijske pedagogije, teorije umetnosti i medija, sociologije i kulturologije, te veliki broj medijskih profesionalaca i stručnjaka za komunikaciju.

Organizatori su bili Estetičko društvo Srbije, Fakultet pedagoških nauka u Jagodini, nevladina organizacija (NVO) “Mladi grašak” za umetnost, kulturu i društvena pitanja iz Beograda, Srpsko filozofsko društvo, Fakultet dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, Istraživački-medijski centar iz Podgorice i NVO Balkanološki istraživački centar iz Banjaluke.

U okviru pratećeg programa organizovane su izložbe “Pozorišni plakat” Slobodana Štetića, i Anđelke Savović “Rokenrol – Univerzalni jezik komunikacije”.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email