Medijski analitičar ne želi na tribinu na kojoj je Milomir Marić

"Moj lični razlog za otkazivanje ovoga puta je samo ovaj: ne mogu da učestvujem ni u čemu što ima veze sa Milomirom Marićem! Mislim da je njegovo delovanje, uz aktivnosti Željka Mitrovića i Dragana Vučićevića, pogubno za medije u Srbiji", rekao je Radosavljević.

10. Sep 2017

Reading Time: 2 minutes

Medijski analitičar Vladan Radosavljević saopštio je da je odlučio da ne učestvuje na jednoj tribini o medijima, jer je na njoj trebalo da učestvuje i televizijski voditelj, glavni urednik Hepi televizije Milomir Marić.

“Nažalost, moram da otkažem svoje učešće na tribini ‘Mesto televizije u savremenom medijskom sistemu’. Moj lični razlog za otkazivanje ovoga puta je samo ovaj: ne mogu da učestvujem ni u čemu što ima veze sa Milomirom Marićem! Mislim da je njegovo delovanje, uz aktivnosti Željka Mitrovića i Dragana Vučićevića, pogubno za medije u Srbiji i srpsko društvo i da će imati velike i teške posledice po buduće generacije koje u ovoj zemlji odrastaju”, naveo je Radosavljević.

On je podržao sve ono što rade Izdavačko preduzeće Klio (Clio) iz Beograda i Pokret Novi optimizam, koji navedenu tribinu organizuju u utorak, 12. septembra u Boru i dodao da će se rado odazvati svim budućim pozivima na bilo koji oblik saradnje i zajedničkog rada.

“Molim vas da razumete da je moj razlog lični i da zaista, uz iskrenu želju da doprinesem uspehu Klio i Novog optimizma, ne mogu sebi da dozvolim polemiku sa ljudima kao što je Marić”, naveo je Radosavljević.

Pokret Novi optimizam izrazio je žaljenje zbog Radosavljevićeve odluke i ocenio da njegovo pismo koje je uputio organizatorima “ukazuje na veoma ozbiljan raskol u novinarskoj profesiji”.

“Tema ‘Mesto televizije u savremenom medijskom sistemu’ pruža, s obzirom na različitosti pozicija na medijskoj sceni koje zauzimaju učesnici, priliku za dinamičan, polemički i koristan razgovor kako za same učesnike tako i za borsku publiku”, naveo je Novi optimizam u saopštenju za javnost.

Na tribini, pored Milomira Marića, učestvuju Aleksandar Timofejev sa Radio-televizije Vojvodine, Zoran Stanojević sa Radio-televizije Srbije (RTS), istoričarka umetnosti i profesorica građanskog vaspitanja Jelena Miletić, dopisnica RTS-a Vanja Čolić, reditelj Stanko Crnobrnja, a moderatorka će biti Violeta Stojmenović.

“Mesto televizije u savremenom medijskom sistemu” će biti deveti u seriji od deset razgovora koje organizuju Klio Pokret Novi optimizam, u projektu pod nazivom “Mediji i Novi optimizam”, a u okviru obeležavanja dvadeset godina postojanja Kliove edicije Multimedia.

(Autonomija)

Print Friendly, PDF & Email