Vranjske i OK Radio neće iskoristiti sredstva dodeljena na konkursu za sufinansiranje medija

Kako je saopšteno, "Vranjske" i "OK Radio" neće potpisati ponuđene ugovore sa gradom i neće biti u obavezi da realizuju planirane projekte.

24. Jul 2017

Reading Time: < 1 minute

Lokalni nedeljnik “Vranjske” i “OK Radio” saopštili su danas da neće iskoristiti sredstva koja su im dodeljena na konkursu za sufinansiranje medijskih sadržaja Grada Vranja za ovu godinu.

Rešenjem, koje je potpisao gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, od 15 miliona dinara “Vranjskim” je dodeljeno 150.000, a “OK Radiju” ukupno 200.000 dinara.

Kako je saopšteno, “Vranjske” i “OK Radio” neće potpisati ponuđene ugovore sa gradom i neće biti u obavezi da realizuju planirane projekte.

“Svesni da će na ovaj način najviše biti oštećeni građani, koji će ostati bez neophodnih validnih informacija na dnevnom nivou, ipak ne možemo pristati na bezakonje i silu kojima su i ovoga puta pribegli lokalni vlastodršci”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će “Vranjske” i “OK Radio” obzira na, kako se navodi, “na sraman ishod konkursa”, nastaviti da informišu gradjane juga Srbije pravovremeno, objektivno i profesionalno, baš onako kako je su to činili i do sada.

“Vranjske” i “OK Radio” pozvali su građane da, prateći programe medijskih kuća kojima su dodeljena sredstva, sami zaključe ko i kako troši njihov novac.

Novinarska i medijska udruženja saopštila su u petak da pružaju podršku kolegama iz nedeljnika “Vranjske” i “OK Radija” koji protestuju zbog skandalozno sprovedenog lokalnog konkursa za javni interes u sferi javnog informisanja u Vranju, na kojem su, kako navode, novac dobili mediji bliski vlasti ili oni povezani sa članovima stručne komisije za dodelu sredstava.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email