Nova urednica mađarskog lista ‘Porodični krug’

"Jezgro ekipe će činiti novinari koji su ranije radili u medijima koji dobijaju veću budžetsku pomoć, a dali su otkaz iz principijelnih i moralnih razloga ili su udaljeni iz medija ili nisu nalazili svoje mesto u mediju kojem se danas tepa kao javni servis", rekla je nova urednica.

01. Jul 2017

Reading Time: < 1 minute

Novinarka Greta Bašić nova je glavna i odgovorna urednica nezavisnog nedeljnika na mađarskom jeziku “Porodični krug” (Családi kör).

Greta Bašić je za portal “Vojvodina danas” (Vajdaság ma) rekla da su list preuzeli besplatno, na osnovu ugovora koji su potpisali osnivačica lista i dosadašnja vlasnica i glavna urednica Maria Habram, i novinar Kornel Bajtai, nekadašnji saradnik i nekadašnji zamenik glavnog urednika lista “Mađar so”.

“Dosadašnja vlasnica lista je dala mogućnost da u modernizaciju i osvežavanje lista krenemo sa gotovo potpuno novim kadrovima. Jezgro ekipe će činiti novinari koji su ranije radili u medijima koji dobijaju veću budžetsku pomoć, a dali su otkaz iz principijelnih i moralnih razloga ili su udaljeni iz medija ili nisu nalazili svoje mesto u mediju kojem se danas tepa kao javni servis”, rekla je Bašić koja je i dopisnica portala “Vojvodina danas”.

Ona je kazala da neće biti zastoja i da će naredni broj “Porodičnog kruga” izaći u četvrtak. List će se, kao i do sada, baviti Vojvodinom.

“Ne planiraju se drastične promene. Tek će biti definisani pravci obnove, ali bismo voleli da se ne menja ono zbog čega su ovaj list čitaoci kupovali do sada”, rekla je Bašić.

Od saradnika očekuje objektivnost, kazala je Bašić i dodala da će joj ideja-vodilja biti brzo, tačno i objektivno informisanje.

Izdavač lista je “Pro Familia d.o.o.” sa sedištem u Subotici.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email