Godinu dana policija i tužilaštvo nisu otkrili ko je pretio novinarima KRIK-a

Godinu dana kasnije, iz Višeg javnog tužilaštva kažu da je u toku predistražni postupak protiv NN osoba.

18. Jul 2017

Reading Time: < 1 minute

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) saopštila je danas da je prošlo godinu dana od upućivanja pretnji smrću njihovim novinarima na društvenim mrežama a da policija i tužilaštvo nisu otkrili ko su osobe koje su pretile, odnosno da je postupak i dalje u predistražnoj fazi.

U saopštenju te nevladine organizacije podseća se da je sa anonimnog tviter naloga novinarima portala KRIK pre godinu dana poručeno da ih treba postrojiti i streljati kao strane agente, dok je druga osoba upitala “ko ste vi da tražite podatke o radnom stažu za predsednika države i vlade, pa j..o vam pas majku izdajničku više”, i “kada budete došli da tražite te podatke, doći ću i ja tamo da vam se na…em majke”.

KRIK je dodao da su njegovi novinari utvrdili identitet jedne od tih osoba i podatke prosledili tužilaštvu, dok je druga osoba ostala sakrivena iza lažnog naloga “Petar Pan”.

“Nakon prijavljenih pretnji, novinari su ispitani i podneta je krivična prijava. Godinu dana kasnije, iz Višeg javnog tužilaštva kažu da je u toku predistražni postupak protiv NN osoba jer još nije utvrđeno ko se krije iza lažnih naloga na društvenim mrežama”. naveo je KRIK.

Kako se navodi u saopštenju, te pretnje usledile su nakon što su tabloidi bliski vladi u više navrata pisale o uredniku KRIK-a Stevanu Dojčinoviću kao o mafijašu, špijunu, medijskom teroristi, sadomazohisti i zloj osobi.

“Osim tabloida, i predstavnici vlasti su novinare KRIK-a javno targetirali kao špijune. Tako je poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović za Dojčinovića rekao da je ‘Sorošev agent'”, naveo je KRIK i podsetio da je i njihovoj novinarki Dragani Pećo nedavno obijen stan ali da ništa iz stana nije ukradeno, što je slučaj koji policija takođe nije rešila.

(Beta)

Print Friendly, PDF & Email