NDNV: Projekcija filma izmeštena iz bezbednosnih razloga

Iz bezbednosnih razloga, projekcija dokumentarnog filma "Kosovo... Nazdravlje! Gëzuar!" održaće se u prostorijama Medija centra Vojvodine umesto, kako je prethodno najavljeno, u novosadskom bioskopu Arena

11. Jun 2017

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine donelo je odluku da se, iz bezbednosnih razloga, projekcija dokumentarnog filma “Kosovo… Nazdravlje! Gëzuar!” održi u prostorijama Medija centra Vojvodine umesto, kako je prethodno najavljeno, u novosadskom bioskopu Arena.

Nakon niza pretnji i poziva na linč, upućenih organizatorima i publici putem društvenih mreža od ekstremističkih i profašističkih organizacija, a uzevši u obzir činjenicu da su u isto vreme u bioskopu Arena zakazani i događaji u kojima učestvuje veliki broj maloletnih lica, NDNV je doneo ovu odluku procenujući da bi eventualno nacionalističko divljanje i nasilje moglo da ugrozi i bezbednost dece.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine, koji je jedan od producenata ovog filma, poziva građane i kolege da nam se sutra (ponedeljak, 12. juni u 18 časova) pridruže na projekciji u Medija centru Vojvodine i javnoj debati koja će potom uslediti, čime će dati i svoj glasa protesta protiv pojačanog delovanja ekstremista, fašista i neonacista u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji.

Postoji nebrojeno mnogo dokaza da su ekstremističke organizacije koje propagiraju nasilje kao metodu političke borbe dirigovani odredi određenih državnih i paradržavnih struktura, čiji je cilj zastrašivanje građana koji drugačije misle, kao i gušenje ljudskih prava i sloboda.

Film “Kosovo… Nazdravlje! Gëzuar!” je stvarna priča o stvarnim ljudima koji trenutno žive na Kosovu, prepuna suprotnosti i strasti, u kojoj se prepliću beznađe i nada u zajednički život.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine
Novi Sad, 11. jun 2017.

Kosovo… Nazdravlje!.. Gëzuar! from Stvarni ljudi on Vimeo.

Print Friendly, PDF & Email