NDNV: Naprednjak Pavel Surovi progoni urednike i novinare

Pojedini urednici i novinari javili su se NDNV-u ističući da im stalni telefonski pozivi, poruke i mejlovi, koje dobijaju od Surovog, izazivaju strah i uznemirenost.

09. May 2017

Reading Time: < 1 minute

Predsednik političke stranke Slovaci napred, ogranka Srpske napredne stranke, Pavel Surovi mesecima već, konstantno uznemirava urednike i novinare pojedinih medija na slovačkom jeziku, vršeći na njih nedvosmislen i otvoren politički pritisak.

Pojedini urednici i novinari javili su se Nezavisnom društvu novinara Vojvodine, ističući da im stalni telefonski pozivi, poruke i mejlovi, koje dobijaju od Surovog, izazivaju strah i uznemirenost i da ih doživljavaju kao pritisak i pretnju za profesionalni rad. Strah i uznemirenost posledica su činjenice da ih progoni čovek koji predstavlja “manjinsku ispostavu” najmoćnijih struktura u državi.

Razlog za zabrinutost pojačava i činjenica da je u pitanju čovek koji se bavi sumnjivim poslovima, o čemu su mediji već izveštavali. Naime, u javnosti postoji sumnja da se Surovi, između ostalog, bavi i davanjem novčanih pozajmica sa zelenaškim kamatama, a takvi poslovi po pravilu podrazumevaju i saradnju sa kriminalnim krugovima.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Novi Sad, 9. maj 2017.

Print Friendly, PDF & Email