NDNV: Čitaoci sakupili celokupan iznos za kaznu – Autonomija je spasena!

Sutra ćemo našim čitaocima položiti jasne račune o sredstvima koja su nam uplaćena u okviru ove kampanje.

30. May 2017

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine i redakcija Autonomije saopštavaju da je, zahvaljujući prilozima čitalaca i prijatelja, iz zemlje i inostranstva, za samo pet radnih dana sakupljen celokupan iznos potreban da se plati drakonska, politički motivisana sudska kazna sa svim pratećim troškovima, koja je dovela u pitanje opstanak našeg portala.

Ponosni smo i zahvalni na tome što su naši dragi čitaoci i prijatelji prepoznali značaj našeg rada i medijskih sloboda uopšte, ali to istovremeno doživljavamo i kao veliku odgovornost i poziv da još predanije i savesnije obavljamo naš posao, u skladu sa profesionalnim i etičkim standardima i javnim interesom.

Obećavamo da ćemo i nadalje vršiti osnovnu funkciju koju mediji u jednom društvu treba da imaju, a to je da profesionalno izveštavaju, da budu kontrolori vlasti i korektiv javnog mnenja, da jasno i hrabro ukazuju i kritikuju političke i društvene devijacije, ne obazirući se na pretnje, ucene i brojne druge probleme.

Ne sumnjamo da će vlast nastaviti da i dalje pritiska ono malo slobodnih medija, koristeći pritom sva raspoloživa sredstva u pokušajima da ih uguši i ugasi, jer joj je medijski mrak preduslov opstanka. I zbog toga se moramo držati zajedno.

Ova uspešna kampanja za spas Autonomije nije samo pobeda NDNV-a, Autonomije, naših čitalaca i prijatelja, već – neskromno rečeno – pobeda građana nad represivnim režimom.

NDNV je danas platio kaznu, a sledećih dana će to učiniti i sa drugim troškovima procesa. Sutra ćemo našim čitaocima položiti jasne račune o sredstvima koja su nam uplaćena u okviru ove kampanje.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Novi Sad, 30. maj 2017.

Print Friendly, PDF & Email