NDNV predložio predstavnike civilnog sektora u republičke medijske komisije

NDNV smatra da se mediji moraju vratiti javnom interesu i građanima, i napraviti otklon od vlasti i drugih moćnika, a u skladu sa zakonski definisanim javnim interesom u sferi javnog informisanja.

06. Mar 2017

Reading Time: < 1 minute

Nezavisno društvo novinara Vojvodine je, u skladu sa zakonskim mogućnostima, u republičke komisije za ocenu vrednosti medijskih projekata predložio članove nevladinih organizacija koji će u ovim komisijama zastupati građane i njihove interese u sferi javnog informisanja.

NDNV je u komisije predložio osobe visokih moralnih načela, koji su dugo već aktivne na našoj društvenoj sceni i predstavljaju nedvosmislene borce za javni interes, i koji pritom imaju i potrebno medijsko znanje za ocenu vrednosti predloženih projekata, odnosno vrednovanje programskog sadržaja, izvodljivosti i održivosti.

Nadamo se da i Ministarstvo kulture i informisanja deli stav NDNV-a da je izuzetno važno da u stručnim komisijama za medijske projekte budu i predstavnici civilnog sektora koji će i zastupati građane i braniti javni interes u medijskoj sferi iz polja sopstvene ekspertize.

NDNV smatra da se mediji moraju vratiti javnom interesu i građanima, i napraviti otklon od vlasti i drugih moćnika, a u skladu sa zakonski definisanim javnim interesom u sferi javnog informisanja.

U republičke komisije, NDNV je predložio Aleksandra Popova (Centar za regionalizam), Đorđa Pavićevića (Centar za primenjene evropske politike), Aleksandru Đurić Bosnić (Centar za interkulturalnu komunikaciju), Natašu Govedaricu (Forum ZfD), Izabelu Kisić (Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji), Fahrudina Kladničanina (Forum 10), Dragoslavu Barzut (LGBT organizacija Da se zna!), Dragana Dobrašinovića (Koalicija za nadzor javnih finansija) i Ivana Grujića (Edukacioni centar Leskovac).

NDNV će svoje kandidate predložiti u okviru liste kandidata Koalicije novinarskih i medijskih udruženja.

Novi Sad, 6. mart 2017.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine

Print Friendly, PDF & Email