Bodžoni: Svi mađarski mediji pod istim krovom u Subotici

Naziv tog projekta je "Medijska kuća Panon", a njegovu realizaciju podržava mađarska vlada, rekao je Bodžoni.

15. Feb 2017

Reading Time: < 1 minute

Za godinu i po dana će mediji čiji je osnivač Nacionalni savet Mađara raditi u istoj zgradi u Subotici, najavio je direktor Radio-televizije Panon (Pannon) iz Subotice Ištvan Bodžoni.

Naziv tog projekta je “Medijska kuća Panon”, a njegovu realizaciju podržava mađarska vlada, rekao je Bodžoni za dnevni list Mađar so (Magyar Szo).

Dodao je da će se projekat ostvariti zahvaljujući zalaganju predsednika Saveza vojvođanskih Madraja Ištvana Pastora i Nacionalnog saveta Mađara.

Bodžoni nije mogao da kaže kolika je vrednost tog projekta.

Osim RTV Panon i subotičke redakcije Mađar soa, i Subotički mađarski radio i nedeljnik Het nap biće smešteni u zgradi koja je poznata kao Mađarska kuća, a koja će biti preuređena kada se iz nje isele SVM i Nacionalni savet Mađara.

“Biće to jedinstvena medijska kuća u Karpatskom basenu, koja će u sledećih 100 godina moći da opslužuje interese onih koji tu žive. Ova investicija će omogućiti i bolji protok informacija između Beograda i Budimpešte, a vojvođanski mađarski mediji će imati ulogu mosta u svemu tome”, rekao je Bodžoni.

Print Friendly, PDF & Email